Na vakantieperiode staat een nieuwe baan hoog op de prioriteitenlijst

Flinke groei in gestarte sollicitaties na zomer 2017

Vacatures werden in september 2017 meer dan 35% vaker bekeken dan in de zomermaanden juli en augustus. Ook het aantal gestarte sollicitaties nam in september aanzienlijk toe met meer dan 25% ten opzichte van de zomer. Dat blijkt uit de najaar cijfers van recruitment platform Monsterboard.nl. Daarnaast nam het aantal bezoekers op de website in september met ongeveer 10% toe. Gedurende het jaar solliciteren Nederlanders in het begin van het jaar en september het meest. Na een periode van vakantie en rust hebben mensen tijd gehad om na te denken over hun werk en carrière. Ze zitten dan vaak vol goede voornemens om een nieuwe baan te gaan zoeken.

 

Flinke groei sollicitaties in vergelijking met eerdere jaren

Het aantal gestarte sollicitaties in september nam ook flink toe in vergelijking met de periode ervoor. Gian Zandona: “Je ziet in de cijfers terug dat steeds meer kandidaten durven te solliciteren. De economie trekt enorm aan, er zijn meer vacatures en ook de werkzoekenden, zowel de actieve als de passieve kandidaten, beginnen massaal actie te ondernemen. Een mooie ontwikkeling want er liggen volop kansen op de huidige arbeidsmarkt. En een betere toekomst hebben kandidaten zelf in de hand.”

 

Monster app zorgt voor meer bekeken vacatures en gestarte sollicitaties

Het aantal keren dat vacatures in september 2017 zijn bekeken is relatief hoog, evenals het aantal gestarte sollicitaties. De nieuwe mobiele Monster app heeft hier mede aan bijgedragen. Met de mobiele app kunnen werkzoekenden heel gemakkelijk swipen door vacatures. Swipe links – niks voor jou, swipe rechts – direct solliciteren. Vacatures van werkgevers worden automatisch getoond op alle platformen van Monsterboard inclusief de app.

Over Monsterboard

Over Monsterboard
Monsterboard is onderdeel van Monster Worldwide, Inc. (NYSE: MWW). Monster is al ruim 20 jaar wereldwijd actief in meer dan 40 landen en marktleider in het succesvol verbinden van mensen en bedrijven om ze te helpen aan een betere baan of het beste talent.

Monsterboard is pionier in de recruitmentindustrie met geavanceerde technologie in carrièremanagement, recruitment en talentmanagement en biedt een breed scala intelligente, digitale, sociale en mobiele oplossingen aan.

berichten