Monsterboard voorspelt: meer sollicitaties via mobiel in 2017

41,5% sollicitanten komt via mobiel

Amsterdam, 22 december 2016 - Carrièreplatform Monsterboard verwacht dat solliciteren via mobiele apparaten toeneemt in 2017. Millennials (18-35 jarigen) vormen over een paar jaar het grootste deel van de werkende beroepsbevolking en zij verwachten dat zij alles via hun mobiel kunnen regelen. Dit vraagt om belangrijke aanpassingen in branding en werving door werkgevers. Millennials doen steeds meer op hun mobiele telefoon; van bankieren en shoppen tot aan daten en zelfs solliciteren. Als je hier als bedrijf nog niet voldoende op inspeelt, loop je het risico dat je talent misloopt. Niet voor niets zette Monsterboard dit jaar volop in op online recruitment oplossingen zoals programmatic (mobile) advertising en social job advertising op Facebook en Twitter. In 2017 rolt Monsterboard deze mobile first strategie verder uit; in het eerste kwartaal van 2017 volgen belangrijke innovaties op het gebied van mobiel solliciteren.

 

Recruiters worden recruitment marketeers

Werkzoekenden van nu willen veel meer zien dan alleen een vacature. 75% van de werkzoekenden doet gedegen onderzoek voordat ze solliciteren en meer dan 70% van deze groep besteedt zelfs minimaal een uur aan het zoeken naar informatie voordat ze overgaan tot solliciteren.* Kandidaten willen voordat ze solliciteren meer te weten komen over een bedrijf, de bedrijfscultuur, de waarden, de visie en de carrièremogelijkheden.

Gian Zandonà, managing director Monsterboard: “Het is voor werkgevers daarom van groot belang dat zij zichzelf online goed presenteren en dat kandidaten meteen kunnen zien wat je als werkgever te bieden hebt. Je moet meebewegen met de markt waarin mobiel verkeer steeds meer de norm wordt, je werken bij-site optimaliseren voor mobiel en zichtbaar zijn op de platforms die jouw doelgroep dagelijks bezoekt. Zonder gedoe solliciteren via mobiel is belangrijk om ervoor te zorgen dat mensen niet direct weer afhaken.”

Belangrijke trends in recruitment in 2017

1.     Millennial generatie dwingt werkgever om nog meer van zichzelf te laten zien online

2.     Mobiel solliciteren wordt makkelijker en gangbaarder voor kandidaten en werkgevers

3.     Employer branding wordt onmisbaar onderdeel van de recruitmentstrategie

4.     Programmatic advertising verovert de recruitment markt  en helpt werkgevers om talent te bereiken waar het zich ook maar bevindt.

5.     De rol van de recruiter verschuift steeds meer naar die van recruitment marketeer 

 

Mobile first voor millennials

Uit cijfers van Monsterboard blijkt dat 41,5%van het website verkeer komt van mobiele apparaten.

“Gemiddeld checken we 150 keer per dag onze mobiele telefoon, maar tot nu toe blijft het aantal sollicitaties via mobiel nog achter op sollicitaties via desktop of laptop. Werkgevers die kandidaten bereiken daar waar ze hun online leven zich afspeelt en barrières om mobiel te solliciteren wegnemen, gaan het verschilmaken. Een trend die je als werkgever alleen maar kunt omarmen om op te vallen bij de millennial generatie en ze voor je te winnen. Zo verschuift de rol van de recruiter steeds meer naar die van een recruitment marketeer”, aldus Zandonà.

Monsterboard creëerde in 2016 al een opmaat voor haar mobile first strategie en lanceerde een mobiel geoptimaliseerde Employer Branding Solution voor werkgevers om nog effectiever kandidaten te bereiken. Ook voegde Monsterboard in de zomer Facebook toe aan het social advertising pakket. Met Monster Social Job Ads worden vacatures getoond aan zowel actieve als passieve werkzoekenden op Facebook en Twitter. Monsterboard wil werkgevers in 2017 zo goed mogelijk blijven bedienen in de zoektocht naar toptalent en haar positie als een van de grootste recruitment sites  uitbouwen. De website van Monsterboard ontving dit jaar een nominatie bij de verkiezing voor populairste website van het jaar 2016 in de categorie carrière. In het eerste kwartaal komt Monsterboard met nieuwe technologie die het solliciteren via mobiel veel gemakkelijker maakt voor werkzoekenden en werkgevers.    

*Hoyt: CareerXRoads Study voor Monster

 

 

Download PDF
Download PDF
Over Monsterboard

Over Monsterboard
Monsterboard is onderdeel van Monster Worldwide, Inc. (NYSE: MWW). Monster is al ruim 20 jaar wereldwijd actief in meer dan 40 landen en marktleider in het succesvol verbinden van mensen en bedrijven om ze te helpen aan een betere baan of het beste talent.

Monsterboard is pionier in de recruitmentindustrie met geavanceerde technologie in carrièremanagement, recruitment en talentmanagement en biedt een breed scala intelligente, digitale, sociale en mobiele oplossingen aan.

berichten