Lonen in bouw en techniek stabiel na jaren schommelen

Bonussen niet gangbaar in constructiesector

Het uurloon voor medewerkers in de constructie en techniek bleef in 2015 op hetzelfde niveau als in 2014. Dit uurloon is met 14,40 euro per uur precies gelijk aan het gemiddelde landelijke uurloon in Nederland. De lonen in de bouw en techniek stabiliseren zich in 2015 voor het eerst na jarenlange schommelingen. Een bonus werd in de bouw uitgekeerd aan 20% van de werknemers, en 17% van de constructiewerkers en technici ontving een dertiende maand. Een grote meerderheid in deze branche werkt fulltime (90%) en drie van de vier medewerkers heeft een vast contract. Dat blijkt uit de jaarlijkse Loonwijzer/Monsterboard WageIndex

Tweederde overall tevreden over baan

Iets minder dan twee derde (63%) van de medewerkers in de constructie en techniek is tevreden met zijn baan. Het grootste deel van de medewerkers (76%) is positief over zijn collega’s, gevolgd door baanzekerheid (67%) en werkomgeving (63%). Slechts 30% is tevreden over zijn salaris. Het minst bevredigende aspect van het werk is de benadering van de werkgever als het gaat om loon (24%) en bonussen (29%).

De Loonwijzer/Monsterboard WageIndex

De Loonwijzer/Monsterboard WageIndex is het resultaat van de jarenlange relatie tussen Monsterboard en Loonwijzer en hun gezamenlijke behoefte aan een transparante arbeidsmarkt. Loonwijzer is een onafhankelijke non-profit organisatie die data over lonen in 89 landen onderzoekt en vergelijkt. De Nederlandse data zijn gebaseerd op 230.000 ingevulde enquêtes, waarvan 32.177 medewerkers werkzaam in de constructie en techniek. Monsterboard is marktleider in het succesvol verbinden van mensen en bedrijven om ze te helpen aan een betere baan of het beste talent. Samen geloven beide partijen dat deze Index meer openheid creëert in ‘de wereld van werk’.

Download PDF
Download PDF
Over Monsterboard

Over Monsterboard
Monsterboard is onderdeel van Monster Worldwide, Inc. (NYSE: MWW). Monster is al ruim 20 jaar wereldwijd actief in meer dan 40 landen en marktleider in het succesvol verbinden van mensen en bedrijven om ze te helpen aan een betere baan of het beste talent.

Monsterboard is pionier in de recruitmentindustrie met geavanceerde technologie in carrièremanagement, recruitment en talentmanagement en biedt een breed scala intelligente, digitale, sociale en mobiele oplossingen aan.

berichten