Na de zomer gaan meer Nederlanders op banenjacht

01 SEPTEMBER 2015, AMSTERDAM

Vakantie is een moment van bezinning. En in die periode blijkt werkend Nederland hun huidige levensloop vaak te overpeinzen. Vooral de vraag of men nog tevreden is met de huidige baan, spookt bij vakantiegangers door het hoofd. Carrièresite Monsterboard signaleert na de zomervakantie dan ook een opleving in de jacht op een nieuwe baan.


Sommige mensen keren na hun vakantie met tegenzin terug naar het werk. Door die zogenoemde ‘back-to-work-blues’, gaan veel Nederlanders na de zomer actief op zoek naar een nieuwe uitdaging. Zo ziet Monsterboard een toename van 24% aan online zoekopdrachten. Alleen kort na de jaarwisseling ligt dit aantal omwille van de goede voornemens hoger. Ook ziet Monsterboard in de periode na de zomer een stijging van 25% in het aantal cv uploads.

De reden dat men na de vakantie actiever op zoek gaat naar een nieuwe baan heeft volgens Monsterboard te maken met de extra tijd die men heeft om na te denken. “Los van de sleur neemt men de tijd om het leven thuis onder de loep te nemen. Blij zijn met je baan heeft een grote invloed op het levensgeluk; je brengt immers heel wat uurtjes door op je werk. Veel mensen willen na de vakantie het roer omgooien. Dat is het moment dat zij beslissen om op zoek te gaan naar een andere uitdaging”, aldus Gian Zandonà, managing director bij Mondersboard.nl.

Het roer om
Na de zomervakantie terugkeren naar het werk, is niet voor iedereen een feest. Terwijl sommigen uitgerust aan hun bureau schuiven, krijgen anderen al de zenuwen bij de gedachte aan werk. Voor laatstgenoemden heeft Monsterboard een aantal suggesties waarmee de negatieve gevoelens bij de huidige baan worden omgebogen in een constructieve zoektocht naar een betere functie.

  • Schets een tijdspad waarin je jezelf haalbare doelen stelt.
  • Ontdek je krachten: noteer welke expertise en vaardigheden je in huis hebt om een duidelijk beeld van je eigen kunde te krijgen.
  • Zet je cv online: maak je zoektocht zichtbaar via online carrièresites en databases. Heel belangrijk, want niet alle vacatures komen online te staan! Soms zoeken werkgevers liever zelf naar nieuw personeel in de CV Database.
  • Sta in de schoenen van een recruiter en neem je eigen social media onder de loep. Bekijk deze alsof je een werkgever bent. Wat wil je dat jouw nieuwe werkgever wel en niet van jou weet?
  • Netwerken, netwerken en nog eens netwerken: gebruik je contacten en laat ze weten dat je op zoek bent naar een nieuwe uitdaging.
  • Wees realistisch: het vinden van een betere baan gebeurt vaak niet binnen twee dagen. Neem de tijd en geeft niet op!
Afbeeldingen
Over Monsterboard

Over Monsterboard
Monsterboard is onderdeel van Monster Worldwide, Inc. (NYSE: MWW). Monster is al ruim 20 jaar wereldwijd actief in meer dan 40 landen en marktleider in het succesvol verbinden van mensen en bedrijven om ze te helpen aan een betere baan of het beste talent.

Monsterboard is pionier in de recruitmentindustrie met geavanceerde technologie in carrièremanagement, recruitment en talentmanagement en biedt een breed scala intelligente, digitale, sociale en mobiele oplossingen aan.

berichten