Huidige baan helpt veel jongeren niet bij hun carrière

01 OKTOBER 2015, AMSTERDAM

De helft (49%) van de werkende jongeren haalt met zijn huidige baan het beste uit zichzelf en zijn carrière. Voor het andere deel van de young professionals geldt dat ze zelf vinden dat hun huidige werk niet bijdraagt aan hun carrièredoel. Dat blijkt uit een peiling onder ruim 500 werkende jongeren tussen de 20 en 30 jaar in opdracht van carrièresite Monsterboard. Ondanks dat de werkloosheid onder jongeren afneemt[1], lijken zij niet altijd even kritisch te zijn over het werk dat zij doen en wat dit bijdraagt aan hun verdere carrière.

Young professionals hebben daarentegen wel een uitgesproken mening over hoe ze het beste uit zichzelf zouden kunnen halen. Zes op de tien geeft aan dat het doen van dingen die buiten de ‘comfort zone’ liggen, hier aan bijdragen. 70 procent daagt zichzelf uit door de lat steeds hoger te leggen. De meeste jongeren zijn het ermee eens dat het vooral ook belangrijk is om niet op te geven bij tegenslagen. Een ruime meerderheid van 89 procent ziet dit als een goed middel om verder te komen op het gebied van persoonlijke ontwikkeling én werk.

“Juist aan de start van je carrière is het belangrijk om na te denken wat je ultieme droombaan is. Dat je eerste baan dit niet is, hoeft niet te betekenen dat je jezelf niet ontwikkelt. Door net dat extra stapje te zetten, de lat nog wat hoger te leggen of dingen te doen die buiten je comfort zone liggen, houd je jezelf scherp. Zo kan ook een baan die niet meteen helemaal past bij je ambities, positief bijdragen aan je carrière”, aldus Gian Zandonà, managing director bij Mondersboard.nl.

[1] CBS, juni 2015

Afbeeldingen
Over Monsterboard

Over Monsterboard
Monsterboard is onderdeel van Monster Worldwide, Inc. (NYSE: MWW). Monster is al ruim 20 jaar wereldwijd actief in meer dan 40 landen en marktleider in het succesvol verbinden van mensen en bedrijven om ze te helpen aan een betere baan of het beste talent.

Monsterboard is pionier in de recruitmentindustrie met geavanceerde technologie in carrièremanagement, recruitment en talentmanagement en biedt een breed scala intelligente, digitale, sociale en mobiele oplossingen aan.

berichten