Zoeken naar kandidaten die zelf niet eens op zoek zijn

Monsterboard introduceert premium job ads om nog gerichter kandidaten te bereiken

Recruitment platform Monsterboard introduceert deze week job advertenties waarmee werkgevers zowel actieve als passieve kandidaten kunnen bereiken. Met een geautomatiseerde en simpele oplossing kunnen zij kandidaten bereiken op de plekken waar zij zich online bevinden. De Premium job advertentie richt zich automatisch op gekwalificeerde kandidaten op Facebook, Instagram en Twitter op basis van hun interesses en vaardigheden en wordt ook doorgeplaatst op meer dan 100 websites die die zij regelmatig bezoeken.

 

Social recruitment werkt

Social recruitment werkt goed voor bedrijven: 73% van de bedrijven op Monster heeft succesvol iemand aangenomen met inzet van social job advertising. Ook geeft 60% van de recruiters aan door middel van social recruitment beter gekwalificeerde kandidaten te bereiken.* Gian Zandonà, managing director van Monsterboard: “Kandidaten wachten niet langer tot ze gevonden worden. Ze nemen rechtstreeks contact op met merken en bedrijven waar hun interesse naar uitgaat. Als je deze kandidaten als werkgever wilt bereiken, dan moet je met ze in contact komen op de plekken die ze online vaak bezoeken.”

 

 

Vol gas op mobile recruitment

Monsterboard zette de afgelopen twee jaar grote stappen op het gebied van mobile en social recruitment. In 2017 startte het recruitment platform met social recruitment via Instagram naast de al bestaande mogelijkheden op Facebook en Twitter sinds 2016. Vorige week maakte Monsterboard ook bekend een nieuwe mobiele app te hebben waarmee kandidaten kunnen swipen naar vacatures. Swipe links – niks voor jou, swipe rechts – direct solliciteren. Vacatures van werkgevers worden automatisch getoond op alle platformen van Monsterboard inclusief de app.

 

* Bronnen: 1) Monster Interne Data, okt. -dec. 2016; 2) Job Seekers: Social Media is Even More Important than you Thought, Brooke Torres, themuse.com

Over Monsterboard

Over Monsterboard
Monsterboard is onderdeel van Monster Worldwide, Inc. (NYSE: MWW). Monster is al ruim 20 jaar wereldwijd actief in meer dan 40 landen en marktleider in het succesvol verbinden van mensen en bedrijven om ze te helpen aan een betere baan of het beste talent.

Monsterboard is pionier in de recruitmentindustrie met geavanceerde technologie in carrièremanagement, recruitment en talentmanagement en biedt een breed scala intelligente, digitale, sociale en mobiele oplossingen aan.

berichten