Vraag naar commercieel personeel neemt toe

31 MAART 2016, AMSTERDAM
Samenvatting
Het aantal vacatures in de sales-, retail- en business development nam in 2015 toe. Het aanbod steeg met acht procent. Dat blijkt uit het Monster Year Report, een arbeidsmarktonderzoek van carrièresite Monsterboard.

Het aantal vacatures in de sales-, retail- en business development nam in 2015 toe. Het aanbod steeg met acht procent. Dat blijkt uit het Monster Year Report, een arbeidsmarktonderzoek van carrièresite Monsterboard. De meeste nieuwe vacatures werden het afgelopen jaar binnen de categorieën accountmanagement en retail/kassaverkoop geplaatst. Werkzoekenden binnen de categorie sales solliciteerden het meest naar accountmanagement en verkoop binnen- en buitendienst. Gemiddeld werd een commerciële vacature op Monsterboard 305 keer bekeken.

Het aantal vacatures in de sector sales, retail en business development steeg in 2015 met acht procent. Vergeleken met 2014 steeg het aanbod voor media- en advertentieverkoop en internationale sales, terwijl het aanbod in de wholesale, reselling sales en retail/kassaverkoop juist daalde.

De meeste sollicitaties zijn gestart in accountmanagement (23%), telesales (17%) en verkoop buitendienst (16%). In 2015 was er een sterke stijging te zien in gestarte sollicitaties in international sales & media en advertentieverkoop, terwijl het aantal gestarte sollicitaties verkoop buitendienst en technische presales juist daalde.

Meest gebruikte zoekwoorden

1. Sales
2. Accountmanager
3. Inkoop, verkoop
4. Sales manager
5. Commercieel medewerker

Over het Monster Year Report
Het Monster Year Report, een jaarlijks onderzoek van Monsterboard, biedt een analyse van trends en ontwikkelingen in de arbeidsmarkt. Naast de trends in zoekgedrag en vacatures op Monsterboard.nl, maakt het rapport gebruik van cijfers en onderzoek van CBS, PwC en Deloitte. Het is de zesde keer dat het Monster Year Report is uitgebracht.

Afbeeldingen
Documenten
Download PDF
Download PDF
Over Monsterboard

Over Monsterboard
Monsterboard is onderdeel van Monster Worldwide, Inc. (NYSE: MWW). Monster is al ruim 20 jaar wereldwijd actief in meer dan 40 landen en marktleider in het succesvol verbinden van mensen en bedrijven om ze te helpen aan een betere baan of het beste talent.

Monsterboard is pionier in de recruitmentindustrie met geavanceerde technologie in carrièremanagement, recruitment en talentmanagement en biedt een breed scala intelligente, digitale, sociale en mobiele oplossingen aan.

berichten