Veel technici op zoek naar nieuwe baan

31 MAART 2016, AMSTERDAM
Samenvatting
Steeds meer technici hebben interesse in een nieuwe baan. Dit blijkt uit het Monster Year Report, het arbeidsmarktrapport van Monsterboard. Het aantal bekeken vacatures nam in 2015 enorm toe (+7%). Gemiddeld werd een technische vacature op Monsterboard 222 keer bekeken.

Steeds meer technici hebben interesse in een nieuwe baan. Dit blijkt uit het Monster Year Report, het arbeidsmarktrapport van Monsterboard. Het aantal bekeken vacatures nam in 2015 enorm toe (+7%). Gemiddeld werd een technische vacature op Monsterboard 222 keer bekeken. De vraag naar technici blijft tegelijkertijd groot. Bedrijven zoeken daarbij zowel naar hoogopgeleid als naar praktijkgericht personeel. Het Monster Year Report verschijnt vandaag.

Technici solliciteerden in 2015 het meest naar de functies mechanical engineer (36%) en electrical/electronics engineer (29%). Wanneer gekeken wordt naar het aantal bekeken vacatures zijn deze twee beroepen eveneens het meest populair. Technici zochten ook vaak op chemical engineer, civil & structural engineer en CAD/tekenaar, aldus Monsterboard.

Meest gebruikte zoekwoorden

1. Productie
2. Engineer
3. Engineering
4. Supplychain
5. Techniek

In 2015 vielen de meeste vacatures voor technici in de vakgebieden: mechanical engineering, electrical/electronics engineering en industrial/manufacturing engineering. Het aantal vacatures in chemical engineering en civil/structural engineering steeg sterk, terwijl het aantal banen voor naval/marines, RF/wireless en aeronotic/avionic engineering juist daalde.

Over het Monster Year Report
Het Monster Year Report, een jaarlijks onderzoek van Monsterboard, biedt een analyse van trends en ontwikkelingen in de arbeidsmarkt. Naast de trends in zoekgedrag en vacatures op Monsterboard.nl, maakt het rapport gebruik van cijfers en onderzoek van CBS, PwC en Deloitte. Het is de zesde keer dat het Monster Year Report is uitgebracht.

Afbeeldingen
Documenten
Download PDF
Download PDF
Over Monsterboard

Over Monsterboard
Monsterboard is onderdeel van Monster Worldwide, Inc. (NYSE: MWW). Monster is al ruim 20 jaar wereldwijd actief in meer dan 40 landen en marktleider in het succesvol verbinden van mensen en bedrijven om ze te helpen aan een betere baan of het beste talent.

Monsterboard is pionier in de recruitmentindustrie met geavanceerde technologie in carrièremanagement, recruitment en talentmanagement en biedt een breed scala intelligente, digitale, sociale en mobiele oplossingen aan.

berichten