Loonkloof neemt af in meeste beroepen

23 MEI 2014, AMSTERDAM
Samenvatting
Het bruto loonverschil tussen mannen en vrouwen nam in 2013 in de meeste beroepen af. Vooral bij administratieve medewerkers en machine operators is het verschil kleiner geworden.

Het bruto loonverschil tussen mannen en vrouwen nam in 2013 in de meeste beroepen af. Vooral bij administratieve medewerkers en machine operators is het verschil kleiner geworden. Dit blijkt uit de Loonwijzer/Monsterboard Wage Index, een rapport dat inzicht geeft in de loonontwikkeling en de arbeidsmarkt in Nederland. Mannen verdienen in iedere beroepsgroep nog wel meer dan vrouwen. Onder managers is de loonkloof het grootst, mannelijke managers verdienen maar liefst 20,7% meer dan vrouwen. Bij administratieve functies is de kloof het kleinst, daar is het verschil 2,4% in het voordeel van mannen.

Loonkloof managers groeit
In tegenstelling tot de meeste beroepsgroepen groeide de loonkloof voor managers vorig jaar. Het verschil groeide met 2,5%, mannen verdienen €5,10 (20,7%) per meer dan vrouwen. Naast onder managers steeg ook onder service medewerkers (+3,3%) en ongeschoolde arbeiders (+1,8%) het verschil. In de overige beroepen nam het verschil juist af. De afname was bij machine operators (-6,3%), administratieve medewerkers (-5,1%), ambachtslieden (-4,4%) en professionals (-3,1%) aanzienlijk. Onder technici (-0,9%) bleef de loonkloof vrijwel gelijk.

"Even geleden liet het CBS zien dat de loonkloof kleiner wordt. Dat was op basis van data uit 2012. Wij kunnen nu ook op basis van cijfers van vorig jaar zien dat er reden voor optimisme is als we het over loonverschil hebben. Alleen mannelijke managers verdienen veel meer. In deze categorie zitten ook meer oudere werknemers en dan lopen de verschillen snel op omdat er meer uitschieters zijn. Dat lijkt niet fair. Wij vinden dat iedere werknemer gelijk beloond moet worden," aldus Paulien Osse, directeur Stichting Loonwijzer.

"Gelijke betaling voor mannen en vrouwen is niet alleen vanuit een ethisch perspectief belangrijk, ook voor de ontwikkeling van het personeelsbestand is het cruciaal. Er komen steeds meer jonge, talentvolle vrouwen op de arbeidsmarkt en die hebben we de komende decennia hard nodig in Nederland. Gelijke arbeidsvoorwaarden is een randvoorwaarde om die talenten aan boord te houden en te laten groeien naar leidinggevende posities," aldus Gian Zandona, managing director Monsterboard.


De Loonwijzer/Monsterboard Wage Index
De Loonwijzer/Monsterboard Wage Index is het resultaat van de jarenlange relatie tussen Monsterboard en Loonwijzer en hun gezamenlijke behoefte aan een transparante arbeidsmarkt. Loonwijzer is een onafhankelijke non-profit organisatie die data over lonen in meer dan zeventig landen onderzoekt en vergelijkt. Monsterboard is marktleider in het succesvol verbinden van de juiste mensen met de juiste mogelijkheden. Samen geloven beide partijen dat deze Index meer openheid creëert in ‘de wereld van werk’.

Download PDF
Download PDF
Over Monsterboard

Over Monsterboard
Monsterboard is onderdeel van Monster Worldwide, Inc. (NYSE: MWW). Monster is al ruim 20 jaar wereldwijd actief in meer dan 40 landen en marktleider in het succesvol verbinden van mensen en bedrijven om ze te helpen aan een betere baan of het beste talent.

Monsterboard is pionier in de recruitmentindustrie met geavanceerde technologie in carrièremanagement, recruitment en talentmanagement en biedt een breed scala intelligente, digitale, sociale en mobiele oplossingen aan.

berichten