Drie tips om het WK te combineren met je werk

18 JUNI 2014, AMSTERDAM
Samenvatting
De tuin is versierd met oranje vlaggen en zelf ben je in een oranje juichpak gehesen. Je bent helemaal klaar voor het WK deze zomer! Helaas worden sommige wedstrijden laat op de avond uitgezonden waardoor je de dag erna moeite hebt om je ogen open te houden. Enkele tips van carrieresite Monsterboard hoe jij het beste de balans tussen voetbal en werk kunt vinden.

De tuin is versierd met oranje vlaggen en zelf ben je in een oranje juichpak gehesen. Je bent helemaal klaar voor het WK deze zomer! Helaas worden sommige wedstrijden laat op de avond uitgezonden waardoor je de dag erna moeite hebt om je ogen open te houden. En als we uit de poule fase komen, is er grote kans dat enkele wedstrijden onder werktijd gespeeld worden. Je wilt het WK niet aan je voorbij laten gaan, maar je wilt ook je werkgever tevreden houden. Enkele tips van carrieresite Monsterboard hoe jij het beste de balans tussen voetbal en werk kunt vinden:

Begin met een oplossing
Je manager benaderen met een oplossing in plaats van een probleem, laat zien dat je bereid bent om mee te denken. Zo kan je vakantiedagen of uren opnemen voor de belangrijkste wedstrijden. Of stel voor om andere dagen over te werken om vrije tijd rond het voetbal goed te maken.

Zet je manager niet voor het blok
Je bent waarschijnlijk niet de enige die om een vrije dag of vrije uurtjes vraagt, dus verwacht niet direct een ´ja´. Een kort gesprekje met je manager gevolgd door een wat meer gedetailleerde e-mail zal je baas de tijd geven om er over na te denken en te kijken hoe haalbaar jouw verzoek is.

Scherm in kantine
Mochten er wedstrijden onder werktijd plaatsvinden is het misschien mogelijk om een tv-scherm in een gemeenschappelijke ruimte neer te zetten. Het is ook nog eens goed voor de werksfeer en teambonding om met z’n alle Nederland aan te moedigen!

Overleg van te voren wel de mogelijkheden met je manager. Net als bij de scheidsrechters van het WK deze zomer, zal de beslissing van je manager definitief zijn. Maar je vergroot je kansen door verschillende opties aan je manager voor te leggen zodat jij, je collega’s en je manager zelf zo min mogelijk van het WK hoeven missen!

Download PDF
Download PDF
Over Monsterboard

Over Monsterboard
Monsterboard is onderdeel van Monster Worldwide, Inc. (NYSE: MWW). Monster is al ruim 20 jaar wereldwijd actief in meer dan 40 landen en marktleider in het succesvol verbinden van mensen en bedrijven om ze te helpen aan een betere baan of het beste talent.

Monsterboard is pionier in de recruitmentindustrie met geavanceerde technologie in carrièremanagement, recruitment en talentmanagement en biedt een breed scala intelligente, digitale, sociale en mobiele oplossingen aan.

berichten