Tips aan werkgevers voor een productieve voetbalzomer

20 JUNI 2014, AMSTERDAM
Samenvatting
De oranjegekte is toegeslagen, u kunt niet meer om de juichpakken en oranje vlaggetjes heen en bijna iedereen is in de ban van het voetbal. Omdat sommige wedstrijden tijdens werktijd worden gespeeld, kunt u als werkgever te maken krijgen met veel werknemers die om vrije dagen of flexibele werkuren vragen.

De oranjegekte is toegeslagen, u kunt niet meer om de juichpakken en oranje vlaggetjes heen en bijna iedereen is in de ban van het voetbal. Omdat sommige wedstrijden tijdens werktijd worden gespeeld, kunt u als werkgever te maken krijgen met veel werknemers die om vrije dagen of flexibele werkuren vragen. U wilt het WK niet aan uw personeel voorbij laten gaan, maar het moet niet ten koste gaan van de productiviteit. Monsterboard biedt u als werkgever een aantal tips voor een goede balans tussen werk en het WK.

De gelegenheid om uw personeel te bedanken
Het aanbieden van meer flexibiliteit tijdens de voetbalwedstrijden is een effectieve manier om uw personeel te laten weten dat hun harde werk gewaardeerd wordt en dat u ook bereid bent rekening te houden met hun wensen. Het versterkt de teamspirit en zorgt voor tevreden medewerkers.

Behandel iedereen gelijk
Bedenk dat er misschien werknemers zijn die fan zijn van een ander team dan Nederland. Geef hen dezelfde flexibiliteit als de Oranjefans.

U bent meer dan een werkgever
Gelegenheden als deze zijn een uitstekende kans om te laten zien dat u meer bent dan alleen de werkgever. Zet een pool op met werknemers, versier het kantoor of de kantine met oranje vlaggetjes of stel voor om op dagen dat Nederland speelt allemaal in het oranje te komen.

Werknemers die niet van voetbal houden
Houd er rekening mee dat niet iedereen interesse heeft voor het WK. Zorg dat de veranderingen die u doorvoert geen negatieve invloed hebben op de werkzaamheden van het personeel dat niet zo van voetbal houdt.

Zorg dat iedereen binnen uw bedrijf van het WK kan genieten, maar laat het niet ten koste gaan van uw bedrijf. Ook als u besluit in deze periode wat soepeler om te gaan met werktijden, stel duidelijke regels en grenzen op om voor iedereen duidelijkheid te scheppen wat wel en wat niet kan.

Download PDF
Download PDF
Over Monsterboard

Over Monsterboard
Monsterboard is onderdeel van Monster Worldwide, Inc. (NYSE: MWW). Monster is al ruim 20 jaar wereldwijd actief in meer dan 40 landen en marktleider in het succesvol verbinden van mensen en bedrijven om ze te helpen aan een betere baan of het beste talent.

Monsterboard is pionier in de recruitmentindustrie met geavanceerde technologie in carrièremanagement, recruitment en talentmanagement en biedt een breed scala intelligente, digitale, sociale en mobiele oplossingen aan.

berichten