Driekwart vindt zichzelf beter dan de eigen manager

03 DECEMBER 2014, AMSTERDAM
Samenvatting
Maar liefst 74 procent van werkend Nederland vindt zichzelf beter werk leveren dan zijn of haar manager. Dit blijkt uit een recente internationale poll van Monsterboard.nl waaraan 4.800 respondenten deelnamen.

Met deze score behoort Nederland tot één van de meest bescheiden landen. Alleen in Frankrijk zijn de scores met 72 procent iets lager. In Duitsland denkt 83 procent het beter te kunnen dan de manager en in Amerika is dit 84 procent. Medewerkers in India zijn het minst te spreken over hun manager, daar denkt maar liefst 87 procent het werk van de baas zelf beter te doen.

In een eerder onderzoek van Monsterboard bleek dat 65 procent van de Nederlandse werknemers zichzelf zelfs beter geschikt vond voor het werk van de baas. Meer dan een kwart, 28 procent, zei toen dat de werkgever compleet incapabel was in zijn baan.

“Dat zoveel werknemers ontevreden zijn over hun manager is opvallend. Tegelijkertijd zijn de uitkomsten misschien een uitlaatklep voor mensen die ontevreden zijn”, aldus Gian Zandonà, Managing Director bij Monsterboard. “Als de onvrede over je manager blijvend is, kun je deze maar beter serieus nemen. Met een toenemend vertrouwen op de arbeidsmarkt zijn er kansen genoeg. Mogelijk is dit een goed moment om een stap in de breedte te zetten bij een andere werkgever, wie weet vind je daar een meer inspirerende manager. Of misschien is het nu wel eens tijd om eens zelf de manager te zijn.”

Monsterboard geeft werkzoekenden die een stapje hogerop willen de volgende tips:

  • Naast het bezoeken van vacaturesites, zijn netwerkgesprekken een belangrijke informatiebron. Deze gesprekken leveren veel informatie over mogelijke nieuwe werkgevers en tegelijkertijd kun je feedback vragen over jouw kansen op de baan die je ambieert.
  • Haal alles uit je werkervaring. Ook vrijwilligerswerk kan erg helpen. Het kan een goede manier zijn om je (management)vaardigheden verder te ontwikkelen. Daarnaast laat vrijwilligerswerk zien dat je nog meer in je mars hebt naast je huidige baan.
  • Investeer in je eigen opleiding. Certificaten, cursussen en opleidingen helpen allemaal om aan te tonen dat je klaar bent voor een volgende stap.
Download PDF
Download PDF
Over Monsterboard

Over Monsterboard
Monsterboard is onderdeel van Monster Worldwide, Inc. (NYSE: MWW). Monster is al ruim 20 jaar wereldwijd actief in meer dan 40 landen en marktleider in het succesvol verbinden van mensen en bedrijven om ze te helpen aan een betere baan of het beste talent.

Monsterboard is pionier in de recruitmentindustrie met geavanceerde technologie in carrièremanagement, recruitment en talentmanagement en biedt een breed scala intelligente, digitale, sociale en mobiele oplossingen aan.

berichten