Loon tevredenheid daalt in bouw & technieksector

26 MAART 2015, AMSTERDAM
Samenvatting
Het gemiddeld bruto uurloon in de bouw & techniek sector daalde in 2014 met 50 cent naar € 14,40. Dat is een daling van 3,4 procent. Het gemiddeld bruto uurloon lag in 2014 precies op het landelijke gemiddelde.

Dit blijkt uit de Loonwijzer/Monsterboard Wage Index, een rapport dat inzicht geeft in loonontwikkelingen in Nederland. Ruim een kwart van de medewerkers in de sector is tevreden met hun loon, een kleine daling ten opzichte van 2013. Bijna de helft (46 procent) van de medewerkers in de bouw & techniek sector verwacht in 2015 een loonsverhoging. De meest uitgekeerde vorm van bonus was de winstuitkering die bij 11 procent van de medewerkers op de rekening werd gestort (+4 procent ten opzichte van 2013).

Sterke loondaling ten opzichte van andere sectoren
In de bouw & techniek sector daalde het bruto uurloon in 2014 met 3,4 procent. De aanverwante productiesector liet met -3,7 procent de sterkste daling zien. In de horeca & het toerisme (+2,9 procent) steeg het uurloon het meest.

Loontevredenheid in techniek gedaald
26 procent van de medewerkers in de bouw & techniek sector was in 2014 tevreden met hun loon (-2 procent t.o.v. 2013). Vergeleken met andere sectoren is dat laag. De verwachting op een loonsverhoging door werknemers steeg van 40 procent in 2013 naar 46 procent in 2014. Volgens de Loonwijzer/Monsterboard Wage Index verwacht 21 procent van de medewerkers in 2015 ook een stabiel en zeker loon. Een jaar eerder was dat nog meer dan een kwart van de medewerkers.

Meer bonussen uitgekeerd aan medewerkers in de techniek
Opvallend is dat in 2014 beduidend meer bonussen uitgekeerd werden dan in 2013. Met name de 13emaand, die in 2013 aan slechts 1 procent van de medewerkers werd gegeven, werd in 2014 vaker uitgekeerd (7 procent). Er werden verschillende soorten bonussen uitgekeerd waarvan de winstuitkering met 11 procent het vaakst voorkwam (+4 procent ten opzichte van 2013). 10 procent van de medewerkers kon in 2014 rekenen op een eindejaar bonus en 6 procent op overige bonussen.“Het is opvallend dat de bonussen zo fors gestegen zijn, terwijl het loon gedaald is. Het lijkt er op dat werkgevers met het oog op economisch herstel een vaste verhoging niet aandurven, maar dat ze de medewerkers op een flexibelere manier willen belonen”, aldus Paulien Osse, directeur van Loonwijzer. “Er is een trend van flexibel belonen. Je kunt spreken van een nieuwe realiteit waarin zowel werkgevers en werknemers hun balans moeten vinden”, aldus Gian Zandonà, Managing Director van Monsterboard.nl.

De Loonwijzer/Monsterboard Wage Index
De Loonwijzer/Monsterboard Wage Index is het resultaat van de jarenlange relatie tussen Monsterboard en Loonwijzer en hun gezamenlijke behoefte aan een transparante arbeidsmarkt. Loonwijzer is een onafhankelijke non-profit organisatie die data over lonen in meer dan tachtig landen onderzoekt en vergelijkt. Monsterboard is marktleider in het succesvol verbinden van mensen en bedrijven om ze te helpen aan een betere baan of het beste talent. Samen geloven beide partijen dat deze Index meer openheid creëert in ‘de wereld van werk’.

Download PDF
Download PDF
Over Monsterboard

Over Monsterboard
Monsterboard is onderdeel van Monster Worldwide, Inc. (NYSE: MWW). Monster is al ruim 20 jaar wereldwijd actief in meer dan 40 landen en marktleider in het succesvol verbinden van mensen en bedrijven om ze te helpen aan een betere baan of het beste talent.

Monsterboard is pionier in de recruitmentindustrie met geavanceerde technologie in carrièremanagement, recruitment en talentmanagement en biedt een breed scala intelligente, digitale, sociale en mobiele oplossingen aan.

berichten