Twee derde medewerkers in IT & Telecom sector verwacht een loonsverhoging

26 MAART 2015, AMSTERDAM
Samenvatting
Het gemiddeld bruto uurloon in de IT & Telecom daalde in 2014 met 40 cent naar € 14,70. Desondanks is 39 procent van de medewerkers in de IT & Telecom tevreden met hun loon. Vergeleken met andere sectoren is dat veel. Bovendien verwacht maar liefst twee derde van de medewerkers een loonsverhoging in 2015.

Dit blijkt uit de Loonwijzer/ Monsterboard Wage Index, een rapport dat inzicht geeft in loonontwikkelingen in Nederland. In 2014 kreeg 14 procent van de medewerkers een winstuitkering. Het aantal uitgekeerde bonussen nam toe.

“Het is te hopen dat de lonen in IT in 2015 gaan stijgen, zoals de sector verwacht. Loonstijgingen zijn nog altijd het beste te realiseren door van baan te veranderen,” aldus Paulien Osse, directeur van Loonwijzer. “Het aantal vacatures in de IT & Telecom steeg in 2014 flink en de snelste weg naar meer loon is een nieuwe baan. Het is dan ook een goed moment om je te oriënteren op nieuwe kansen en de volgende stap in je carrière te zetten”, zegt Gian Zandonà, Managing Director bij Monsterboard.nl.

Lonen in IT & Telecom gedaald
In 2014 daalde het bruto uurloon in de IT & Telecom sector met 2,6 procent naar € 14,70. Met een gemiddeld bruto uurloon van € 14,70 ligt het uurloon in de IT & Telecom sector wel 30 cent boven het landelijke gemiddelde. De productiesector liet met -3,7 procent de sterkste daling zien terwijl het uurloon in de horeca & het toerisme sector (+2,9 procent) het meest steeg

Grote tevredenheid en verwachtingen over lonen binnen IT & Telecom sector

In 2014 was 39 procent van IT & Telecom medewerkers tevreden met hun loon (+7 procent t.o.v. 2013). Op het onderwijs en de marketing & communicatie sector na zijn zij het meest tevreden met hun loon volgens de Loonwijzer/Monsterboard Wage Index. Ook verwacht bijna twee derde (65 procent) van de IT & Telecom medewerkers een loonsverhoging in 2015. Het percentage dat onzeker is over zijn inkomen is bovendien gedaald naar 11 procent. In vergelijking met andere sectoren voelen de medewerkers in IT & Telecom zich nu het meest zeker over hun inkomen.

Winstuitkeringen flink toegenomen
IT & Telecom medewerkers ontvingen in 2014 vaker bonussen. Met name winstuitkeringen werden zichtbaar vaker uitgekeerd. In 2013 kreeg nog maar 5 procent een winstuitkering, dit percentage nam in 2014 toe naar 14 procent. Ook de eindejaar bonussen namen toe. In 2014 ontving 11 procent een eindejaar bonus, een stijging van 7 procent. De 13e maand en overige bonussen zijn bij 7 procent van de medewerkers uitgekeerd. Dit is een stijging van 3 procent.

De Loonwijzer/Monsterboard Wage Index

De Loonwijzer/Monsterboard Wage Index is het resultaat van de jarenlange relatie tussen Monsterboard en Loonwijzer en hun gezamenlijke behoefte aan een transparante arbeidsmarkt. Loonwijzer is een onafhankelijke non-profit organisatie die data over lonen in meer dan tachtig landen onderzoekt en vergelijkt. Monsterboard is marktleider in het succesvol verbinden van mensen en bedrijven om ze te helpen aan een betere baan of het beste talent. Samen geloven beide partijen dat deze Index meer openheid creëert in ‘de wereld van werk’.

Download PDF
Download PDF
Over Monsterboard

Over Monsterboard
Monsterboard is onderdeel van Monster Worldwide, Inc. (NYSE: MWW). Monster is al ruim 20 jaar wereldwijd actief in meer dan 40 landen en marktleider in het succesvol verbinden van mensen en bedrijven om ze te helpen aan een betere baan of het beste talent.

Monsterboard is pionier in de recruitmentindustrie met geavanceerde technologie in carrièremanagement, recruitment en talentmanagement en biedt een breed scala intelligente, digitale, sociale en mobiele oplossingen aan.

berichten