Monsterboard lanceert social recruitment advertising

01 JUNI 2015, AMSTERDAM

Monsterboard lanceert vandaag Monster Social Job Ads op de Nederlandse markt. Deze lancering volgt op een succesvolle launch in Engeland en de Verenigde Staten. Het is een zeer nauwkeurige en volledig geautomatiseerde oplossing voor social job advertising. Met behulp van Social Job Ads, die via Twitter worden verspreid, worden vacatures getoond aan zowel actieve als passieve werkzoekenden. Gerichte targeting zorgt ervoor dat de vacature alleen getoond wordt aan relevante kandidaten. De advertenties bieden meetbare en gespecificeerde resultaten.

“Monster Social Job Ads markeren een nieuw tijdperk in social recruitmentmogelijkheden voor werkgevers”, aldus Gian Zandonà, managing director van Monsterboard. “Omdat het online recruitment landschap verandert, is het voor Monsterboard cruciaal om de meest innovatieve technologie in handen te hebben zodat we het beste talent aan de beste banen kunnen koppelen. Het mooie van deze tool is dat het zorgt voor een groter bereik van de vacatures onder de latent werkzoekenden. Deze groep is normaliter lastig te bereiken. De resultaten van de launch in Engeland zijn veelbelovend. In Nederland is de beta onlangs gestart, en ook hier zijn de resultaten zeer positief.”

Specifieke targeting
Dit product gebruikt gepatenteerde technologie, die carrière- en werkgerelateerde data aggregeert uit meer dan 100 verschillende online bronnen. Hiervoor wordt ook de cv-database van Monsterboard en TalentBin by Monster gebruikt. Zo blijven alleen kandidaten over die geschikt zijn voor de functie. Voor werkgevers is het daardoor mogelijk om meer kwalitatieve kandidaten te vinden.

Direct resultaat
Na een snelle, eenmalige installatie wordt een vacature op Monsterboard of op de eigen website van de werkgever, automatisch omgezet in een doelgerichte social media campagne. De Social Job Ad bevat onder andere bedrijfsnaam, functietitel en –omschrijving, gevraagde skills, en salarisindicatie. Via de ‘apply button’ kunnen mensen direct reageren. De advertenties zijn tevens geschikt voor de mobiele Twitterapplicatie.
Afbeeldingen
Over Monsterboard

Over Monsterboard
Monsterboard is onderdeel van Monster Worldwide, Inc. (NYSE: MWW). Monster is al ruim 20 jaar wereldwijd actief in meer dan 40 landen en marktleider in het succesvol verbinden van mensen en bedrijven om ze te helpen aan een betere baan of het beste talent.

Monsterboard is pionier in de recruitmentindustrie met geavanceerde technologie in carrièremanagement, recruitment en talentmanagement en biedt een breed scala intelligente, digitale, sociale en mobiele oplossingen aan.

berichten