Nederlandse werknemers massaal op zoek naar betere balans tussen werk en privé in 2016

09 DECEMBER 2015, AMSTERDAM

Bijna de helft (47 procent) van de werkende Nederlanders neemt zich voor om een betere balans tussen werk en privé te vinden in 2016. Ruim 16 procent stelt dit zelfs als belangrijkste werkgerichte voornemen voor het komende jaar. Dit blijkt uit onderzoek van Monsterboard onder 529 werkende Nederlanders. Twee op de vijf (40,3 procent) Nederlandse werknemers neemt zich voor om via zijn werk een cursus of opleiding te volgen en 38,9 procent stelt als doel om gezonder te leven op werk. Ruim een kwart (26,5 procent) neemt zich voor om een vergelijkbare functie bij een ander bedrijf te vinden.

Nederland denkt met de komende jaarwisseling in zicht vooral na over goede voornemens die bijdragen aan de persoonlijke ontwikkeling, zowel op het werk als in combinatie met de privésituatie. Zo neemt 31 procent van de werkende Nederlanders zich voor om minder over te werken en wil 29,9 procent zelf een cursus of opleiding gaan volgen. De top 5 wordt gecompleteerd door het voornemen om meer leuke dingen te doen met collega’s (28,5 procent). Prestatiegerichte voornemens, zoals promotie maken (28,1 procent) en salarisverhoging aanvragen (27,3 procent) vallen opvallend genoeg buiten de top 5. In totaal geeft bijna een kwart (22,5 procent) aan geen carrière gerelateerde voornemens op te stellen voor het komende jaar.

“Om alles uit jezelf te kunnen halen, is reflectie en nieuwe doelen stellen van groot belang”, aldus Gian Zandonà, managing director bij Monsterboard.nl. “Wat dat betreft is de Nederlandse werknemer goed bezig, meer dan driekwart van de mensen heeft carrièregerichte voornemens voor 2016. Een kwart neemt zich voor om volgend jaar een nieuwe baan te vinden, maar we zien ook dat mensen veel aandacht willen gaan besteden aan verbeteringen binnen hun huidige baan. Het helpt enorm als je dit omzet in doelen of voornemens, zodat je gerichter aan de slag kunt in het nieuwe jaar.”

Citaten
"Om alles uit jezelf te kunnen halen, is reflectie en nieuwe doelen stellen van groot belang. Wat dat betreft is de Nederlandse werknemer goed bezig, meer dan driekwart van de mensen heeft carrièregerichte voornemens voor 2016. Een kwart neemt zich voor om volgend jaar een nieuwe baan te vinden, maar we zien ook dat mensen veel aandacht willen gaan besteden aan verbeteringen binnen hun huidige baan. Het helpt enorm als je dit omzet in doelen of voornemens, zodat je gerichter aan de slag kunt in het nieuwe jaar." Gian Zandonà
Afbeeldingen
Over Monsterboard

Over Monsterboard
Monsterboard is onderdeel van Monster Worldwide, Inc. (NYSE: MWW). Monster is al ruim 20 jaar wereldwijd actief in meer dan 40 landen en marktleider in het succesvol verbinden van mensen en bedrijven om ze te helpen aan een betere baan of het beste talent.

Monsterboard is pionier in de recruitmentindustrie met geavanceerde technologie in carrièremanagement, recruitment en talentmanagement en biedt een breed scala intelligente, digitale, sociale en mobiele oplossingen aan.

berichten