Aantal vacatures flink gestegen in 2015

Baanaanbod in Zeeland en Limburg het meest gestegen

29 DECEMBER 2015, AMSTERDAM

De werkgelegenheid trekt aan1 en dat is te merken aan het stijgende aantal vacatures op Monsterboard.nl. Zo noteerde Monsterboard.nl afgelopen jaar een stijging in het vacatureaanbod van maar liefst 11 procent. In Zeeland (+34 procent) en Limburg (+20 procent) is het aantal vacatures het meest gestegen. Dit blijkt uit een analyse van de site van Monsterboard. Bedrijven plaatsten, net als in 2014, de meeste vacatures in de sectoren IT, retail/sales, financieel en techniek. Werkzoekenden waren vooral op zoek naar administratieve en secretariële functies. Andere populaire zoektermen zijn manager, logistiek, ICT, marketing en sales.

Meeste vacatures in Noord-Holland, grootste stijging in Zeeland
In vrijwel iedere provincie van Nederland is het aantal vacatures gestegen. Alleen in Gelderland is het aanbod gelijk gebleven. Een kwart van de vacatures kwam het afgelopen jaar uit Noord-Holland, de provincie met de meeste vacatures. Dit komt mede dankzij een vacaturestijging van 12 procent. Ook kwamen de meeste nieuwe vacatures dit jaar uit Noord-Holland. 20 procent van de vacatures kwam uit Zuid-Holland en 16 procent is voor een functie in Noord-Brabant. In Zeeland is de werkgelegenheid procentueel het meest toegenomen. Het vacatureaanbod steeg hier met maar liefst 34 procent. Ook in Limburg nam het aantal vacatures flink toe (+20 procent).

Administratieve en secretariële functies blijven gewild
De vraag naar functies op administratief en secretarieel gebied blijkt uit een analyse van de job searches op Monsterboard.nl. Net als vorig jaar zijn de meest gebruikte zoekwoorden ‘secretaresse’ en ‘administratief (medewerker)’. Daarnaast zoeken veel mensen vacatures als ‘manager’ of in de sectoren ‘logistiek’, ‘ICT’, ‘marketing’ en ‘sales’. De zoekterm ‘logistiek’ is zelfs maar liefst 5 plaatsen gestegen in de top 10 meest gezochte zoekwoorden, de term steeg van plek 11 naar 6.

“Ook wij maken aan het eind van het jaar de balans op: wat heeft 2015 ons gebracht en wat verwachten we van 2016? Gezien het stijgende aantal vacatures op Monsterboard.nl, kunnen ook wij concluderen dat de arbeidsmarkt volop in beweging is. Bedrijven zijn weer aan het groeien en wij verwachten dat ook volgend jaar de vraag naar personeel blijft toenemen in veel sectoren”, aldus Gian Zandonà, managing director van Monsterboard.nl. “De toenemende ruimte op de arbeidsmarkt biedt kansen, bijvoorbeeld om in het nieuwe jaar dé baan te vinden die bij je past. Een voornemen dat toch altijd weer bij veel mensen op het lijstje staat in het nieuwe jaar. En de markt is er naar om je goede voornemens in 2016 om te zetten in daden.”

1 http://www.cbs.nl/nl-nl/menu/themas/arbeid-sociale-zekerheid/publicaties/arbeidsmarkt-vogelvlucht/korte-termijn-ontw/2006-arbeidsmarkt-vv-vacatures-art.htm

Citaten
"Ook wij maken aan het eind van het jaar de balans op: wat heeft 2015 ons gebracht en wat verwachten we van 2016? Gezien het stijgende aantal vacatures op Monsterboard.nl, kunnen ook wij concluderen dat de arbeidsmarkt volop in beweging is. Bedrijven zijn weer aan het groeien en wij verwachten dat ook volgend jaar de vraag naar personeel blijft toenemen in veel sectoren. De toenemende ruimte op de arbeidsmarkt biedt kansen, bijvoorbeeld om in het nieuwe jaar dé baan te vinden die bij je past. Een voornemen dat toch altijd weer bij veel mensen op het lijstje staat in het nieuwe jaar. En de markt is er naar om je goede voornemens in 2016 om te zetten in daden." Gian Zandonà
Afbeeldingen
Over Monsterboard

Over Monsterboard
Monsterboard is onderdeel van Monster Worldwide, Inc. (NYSE: MWW). Monster is al ruim 20 jaar wereldwijd actief in meer dan 40 landen en marktleider in het succesvol verbinden van mensen en bedrijven om ze te helpen aan een betere baan of het beste talent.

Monsterboard is pionier in de recruitmentindustrie met geavanceerde technologie in carrièremanagement, recruitment en talentmanagement en biedt een breed scala intelligente, digitale, sociale en mobiele oplossingen aan.

berichten